Een groen en bloemrijk 2019

Planten20van20hier20-20Praktijkboek20voor20een20duurzame20leefomgeving20met20inheemse20flora20-20KNNV20-20NL20Bloeit20-20voorkantAllereerst een mooi 2019! Er zijn weer mooie vooruitzichten dit jaar!

Na een mooie decembermaand waarni o.a. het boek ‘Planten van Hier’ is verschenen (een prachtig handboek waarin Joop en ik een hoofdstuk hebben geschreven over het belang van inheemse soorten), is het weer snel januari geworden. Het is nog vroeg in het jaar, maar de eerste projecten staan weer op stapel! We gaan weer verder met het uitzoeken van autonomen cycli in de duinen. Zijn er herhalende patronen te vinden in de verstuivingsdynamiek van de duingraslanden land de Nederlandse kust? Afgelopen jaar heb ik hier al aan gewerkt en samen met Harrie van der Hagen van Dunea gaan we dit verder uitdiepen!

Daarnaast mag ik verder gaan werken aan de verbetering van SynBioSys en de Landelijke Vegetatiedatabank samen met Stephan Hennekens, Joop Schaminée en Nina Smits. Ik hoop weer te gaan samenwerken met Cyril Liebrand (EURECO) en Carla Grashof om de dijken in Nederland wat bloemrijker te krijgen. En ook binnen het Levend Archief, Nova Flora Neerlandica en Flora van Nederland gaat er veel gebeuren!


Plaats een reactie